19. tammikuuta 2011

Stephen King: Full Dark, No Stars

Tein kirjastolle hankintapyynnön Stephen Kingin kirjasta Full Dark, No Stars. Vaikutti jo siltä ettei toivettani toteutettaisi mutta sitten varauksiini ilmestyi nimetön mysteerikirja joka oli tietysti se. Kirjassa on neljä tarinaa eli pienoisromaaneja.

1922
kertoo miehestä joka tappoi vaimonsa ja taivutteli 14-vuotiaan poikansakin mukaan juoneen. Eniten suretti Henry-pojan kohtalo. Mielestäni loppuun olisi sopinut lehtijuttua paremmin vaikka ruumiinavauspöytäkirja. Ei lehtijutuissa koskaan paljasteta niin paljon eikä kerrota/tiedetä niin ällöjä yksityiskohtia.

The Big Driver
Tätä tarinaa lukiessani tunsin oloni pimeässä yössä vainoharhaiseksi. Teki mieli vilkuilla olkani yli. Harvoin millään lukemallani on mitään niin konkreettista vaikutusta. Tässä tarinassa päähenkilö jopa toimi järkevästi eli leikki kuollutta. Jos sinua kuristetaan tai yritetään hukuttaa saat pienen mahdollisuuden selvitä lopettamalla vastaanpyristelyn kun murhaaja luulee että olet jo kuollut.

Fair Extension
on kirjan lyhyin ja kenties herkullisin tarina. Parantumatonta syöpää sairastava mies ostaa elämälleen lisäaikaa. Juju on vaan siinä että se syöpä pitää sitten siirtää jollekin toiselle ihmiselle.

A Good Marriage
Lähes 30 vuoden avioliiton jälkeen Darcy saa vahingossa tietää miehensä kamalan salaisuuden. Jostain syystä tämä tarina masensi minua. Miksi niin monelle tämän kirjan hahmoista kulissit ovat tärkeämpiä kuin se mikä olisi oikein tehty? Miksi ei voi ilmoittaa poliisille vaan pitää ottaa oikeus omiin käsiin?

Lukiessani en voinut olla ajattelematta että kaikista näistä tarinoista saisi hyvin tehtyä elokuvan. Toivottavasti jotain leffoja tulee.

Tykkään tästä Full Dark, No Stars-kannesta. Johtuneeko siitä että sininen on lempivärini. Tosin todellakin kammoksun ulkomaiden tapaa laittaa kirjojen (taka)kansiin arvosteluja saman kirjailijan eri kirjoista. Mitä tekemistä niillä on juuri kyseisen kirjan kanssa? Ei yhtään mitään.


Mutta yhä vieläkin eniten odotan Under The Domea, josta tehdään HBO:n minisarja tänä vuonna. Simply can't wait. Se on kuin jouluaatto minulle. Toivottavasti on tarpeeksi ja tarpeeksi pitkiä jaksoja.

King on kingi, edelleen.

Ps. Onko väärin käyttää härskisti hyväkseen kirjastoa eli tehdä hankintapyyntö jokaisesta kirjasta jonka haluaa lukea? Mitä sitä nyt ostamaan...

Ei kommentteja: