20. huhtikuuta 2010

Vitsaus

Chuck Hoganin ja elokuvaohjaaja Guillermo Del Toron kirjoittama kirja Vitsaus on vampyyritrilogian ensimmäinen osa. Vitsauksessa vampirismi on kuin virus joka uhkaa levitä pandemiaksi ja tappaa ihmiskunnan sukupuuttoon. Vitsaus muistuttaa mielestäni suuresti Robin Cookin kirjoja, tällä kertaa tauti on vain astetta erikoisempi.

Vitsauksen vampyyreissä ei ole mitään romanttista. Ne ovat eläimiä joilla on vain yksi päämäärä: ruoan/veren saaminen. Oudointa on kenties se että tartunnan saaneelle kasvaa kurkkuun monta metriä pitkä pistin, jonka voi sinkauttaa saalista kohti ja imeä verta. Kun vampyyri tuhotaan jäljelle jää kapillaarimatoja jotka levittävät tartuntaa.

Trilogian seuraava osa The Fall ilmestyy englanniksi tänä syksynä. Taas joutuu odottelemaan. Ja miettimään mistä sen kirjan oikein saisi kätösiinsä. En tietenkään osta omaksi. Jotenkin epäilen ettei sitä hankita Kuopion kirjastoon. Ehkä voisi tehdä hankintapyynnön, mutta tuskin sitä toteutettaisiin. Ehkä kaukolaina... tai jotakin.

Ei kommentteja: